The modern desktop: Is uw organisatie klaar om over te gaan naar Office 365 en Windows 10?

Is uw organisatie klaar om over te gaan naar Office 365 en Windows 10? Geen verkeerde vraag als je kijkt naar de voorbereidingen die organisaties moeten treffen voordat ze überhaupt kunnen beginnen aan een migratie naar de cloud. Veel organisaties hebben hun huidige omgeving volledig 'on-premise' draaien. Een stap naar de 'modern desktop', met moderne apparaten in Intune en Azure AD is dan ook geen kleine stap.

Als infrastructuur engineer van ICT-Partners - met de focus op gebruikerservaring en workspace management - ben ik onlangs twee dagen naar Microsoft Ignite the tour in Amsterdam geweest. Mijn doel was te horen en ervaren hoe Microsoft zijn klanten de aankomende jaren gaat bedienen met nieuwe en bestaande technologieën. Bijvoorbeeld het aanbieden van een nog betere werkplek aan eindgebruikers waarbij het beheer voor de ICT-afdeling dynamisch is maar de organisatie ook kosten bespaard.

Tijdens verschillende sessies legde Microsoft uit hoe organisaties zich kunnen voorbereiden op een migratie van een on-premise-omgeving naar de cloud. In sessies van een uur vertellen sprekers over de voordelen voor de ICT-afdeling, gebruikers, kostenbesparingen voor de organisatie en de juiste Microsoft-tools die hiervoor nodig zijn. De afwisseling tussen theorie en praktijk was erg goed opgebouwd en als je één 'learning path' per dag volgt sluit theorie en praktijk goed op elkaar aan.

De eerste dag woonde ik sessies bij over 'Deploying your modern desktop'. In deze (vijf) sessies kwam alles van voorbereiding tot aan implementatie van 'the Modern Desktop' aan bod. Voor de tweede dag van het evenement had ik mij ingeschreven voor een 2,5u durende workshop die erg gewild was onder de bezoekers. Tijdens deze workshop werd een virtuele omgeving beschikbaar gesteld zodat alles wat je de dag ervoor had meegekregen, in de praktijk uitgevoerd kon worden.

Sprekers gingen in gesprek met deelnemers om vragen die van toepassing zijn op hun organisatie te vergelijken met nieuwe of bestaande tools. Tip! Heb je deze praktijk sessie niet kunnen bijwonen of ging het allemaal te snel? Wil je in een oefenomgeving van Microsoft', aan de hand van een opdracht een uitrol van Office 365 of Windows 10 simuleren. Microsoft heeft het lab beschikbaar gesteld via 'Microsoft Tech Community'.

Nieuwe en bestaande tools helpen een ICT-afdeling bij het voorbereiden vanaf het begin tot aan het eind van de implementatie of migratie naar de 'the Modern desktop'. Na twee dagen Microsoft Ignite the tour heb ik veel geleerd over 'the Modern Desktop'. Voorbeeld situaties en demo's hebben hierbij geholpen. U helpen bij dit soort trajecten doe ik graag en door kennis actueel te houden is het nog makkelijker om hierop in te spelen.

Heeft u vragen over ‘the Modern Desktop’ of wilt u spreken met één van onze consultants of engineers over een migratie naar de cloud? Neem dan gerust contact op met ICT-Partners.

Matthijs Hilboezen

 

Over de auteur

Meer informatie?

Wij helpen u graag verder

Met ruim 100 consultants zijn wij dagelijks bezig met het oplossen van complexe vraagstukken rondom werkplek, datacenter en beheer van uw ICT.

Deel dit artikel

Add comment