Zwanenberg profiteert dankzij ICT-Partners met inzet van Nutanix on-premise van cloudvoordelen

Zwanenberg Food Group, een toonaangevende Europese producent van vleeswaren en vleesconserven, heeft in de loop der jaren IT omarmd als essentieel hulpmiddel voor het ondersteunen van zijn bedrijfsprocessen en zakelijke groei. De verouderde IT-infrastructuur maakte het echter lastig om de bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Het was daarom hoog tijd om opnieuw na te denken over de toekomstige IT-aanpak, legt Eilko Bronsema, IT-manager bij Zwanenberg Food Group, uit.

“Naast de IT-systemen op ons hoofdkantoor hadden we te kampen met een mix van legacy servers en storagesystemen op onze zeven productielocaties. Er was sprake van gebrekkige internetconnectiviteit en de omgeving was slechts gedeeltelijk gevirtualiseerd met uiteenlopende hypervisors. Performance-issues leverden voortdurend problemen op. Er was bovendien sprake van uiterst arbeidsintensief beheer. Zo moesten technici vanwege het gebruik van tape-gebaseerde back-ups naar externe locaties reizen voor het verzamelen en herstellen van data.”

Op basis van het advies van ICT-Partners, partner van Nutanix, kwam Zwanenberg tot de conclusie dat een hyperconverged infrastructuur de beste optie was. Daaropvolgend werd de volledige infrastructuur, bestaande uit het hoofdkantoor in Almelo en de zeven productielocaties verspreid over Nederland, gemigreerd naar het Nutanix Enterprise Cloud Platform.

Lees de gehele klantcase >

Meer informatie?

Onze experts helpen u graag verder

Met ruim 100 consultants zijn wij dagelijks bezig met het oplossen van complexe vraagstukken rondom digitale strategie, de werkplek en het datacenter.

Deel dit artikel

Add comment