Blogs

De (performance)impact van Meltdown en Spectre

Sinds deze week is publiekelijk bekend dat er twee security exploits, genaamd Meltdown en Spectre, in verschillende processoren zitten. De schaal van het probleem is zeer groot en gaat terug naar verschillende generaties processoren en mobiele apparaten, zoals iPhones.

Vanuit verschillende softwareleveranciers zijn er inmiddels meerdere updates en patches uitgebracht, die de problemen (deels) verhelpen. Maar lopen uw systemen eigenlijk wel echt allemaal risico en dient ieder systeem gepatcht te worden? En hoe zit dat met mogelijk performanceverlies binnen een VDI-omgeving?

Nieuw beveiligingsprobleem Citrix NetScaler

In oktober verspreide Citrix het verontrustende bericht over de kwetsbaarheid CTX227928 in verschillende versies en builds van de NetScaler ADC’s. Hoewel Citrix adequaat reageerde met een update (zie onze blog ‘Beveiligingsprobleem NetScaler: actie vereist!’) is nu helaas een nieuwe kwetsbaarheid aan het licht gekomen.

Lentiz rondt samen met ICT-Partners openbare aanbesteding WAN-verbindingen succesvol af

VLAARDINGEN - Lentiz onderwijsgroep heeft deze maand onder begeleiding van ICT-Partners, advies- en implementatiepartner voor werkplek-, datacenter- en cloudintegratietrajecten, de openbare aanbesteding WAN-verbindingen succesvol afgerond. Hiermee is een volgende stap gezet in de verdere digitalisering van het onderwijsproces binnen Lentiz.

Upgrade naar vSphere vCenter 6.5, notes from the field

VMware vSphere vCenter 6.5 is nu bijna een jaar uit en inmiddels is ook U1 uitgegeven. Binnen veel organisaties is er dan ook geen excuus meer om vSphere vCenter 6.5 in productie te nemen. Zeker niet nu de vCenter Server Appliance (VCSA) in vSphere 6.5 sterk verbeterd is (met o.a. de updatemanager in de appliance en er is geen aparte databaseserver meer nodig) en te prefereren is boven de Windows versie.

Staat een vCenter-upgrade op de projectplanning? Lees dan deze (technische) blog waarin onze VMware-expert Hans tips & trucs geeft om de upgrade te bespoedigen.

Nutanix Xtract: geautomatiseerd migreren naar AHV

Hoewel steeds meer Nutanix-gebruikers overstappen naar de Acropolis Hypervisor (AHV) was de migratie van bijvoorbeeld VMware of Microsoft Hyper-V naar het Nutanix platform tot nu toe niet zo eenvoudig en zelfs zeer bewerkelijk. Met de lancering van Nutanix Xtract, op 10 oktober 2017, is hier verandering in gekomen...

In deze technische blog informeert onze expert Bart u over Nutanix Xtract, dé tool waarmee het mogelijk wordt om de migratie naar AHV te automatiseren.

Beveiligingsprobleem NetScaler: actie vereist!

Onlangs heeft Citrix meerdere versies van haar NetScaler ADC en NetScaler Gateway software van haar downloadsite verwijderd. Reden: beveiligingsproblemen, waarbij mogelijke aanvallers toegang zouden kunnen krijgen tot de management interface van de NetScaler.

Naar aanleiding van het beveiligingsprobleem adviseert Citrix om alle NetScalers op zeer korte termijn te updaten. In deze korte blog informeert onze expert Eltjo u waarom deze update van belang is en hoe u deze het best door kunt voeren.

‘Klakkeloos’ updaten binnen een virtuele werkplek, niet doen!

Softwareleveranciers blijven tegenwoordig komen met een continue stroom aan softwarereleases (denk bijvoorbeeld aan Microsoft met Windows 10). Het gevolg: een constant veranderingsproces binnen organisaties. In theorie brengen alle updates nieuwe functionaliteiten en verbeteringen met zich mee, maar binnen de virtuele werkplek pakt de praktijk echter nog weleens anders uit...

In deze blog informeert onze expert Ryan u daarom hoe u binnen de virtuele werkplek grip kunt krijgen op uw veranderingsproces. Centraal hierbij staat het principe ‘meten = weten’.

Microsoft Ignite 2017: de highlights

Van 25 t/m 29 september vond in Orlando Microsoft Ignite plaats. Onze experts Bob, Jenne en Eric waren ter plaatse en geven in deze blog een overzicht van de highlights van het technologiecongres.

Tips om te komen tot ITaaS, ‘the next step in automation’

Veel organisaties zetten op dit moment de eerste, voorzichtige stappen richting automation, oftewel het automatiseren van veelvoorkomende, arbeidsintensieve, handmatige taken. Tijd voor ons om al vast vooruit te kijken naar ‘the next step’: het aanbieden en combineren van geautomatiseerde taken en bedrijfsprocessen in workflows voor het verlenen van services (IT-as-a-Service).

VMworld 2017 (Las Vegas) | Alex’ reisverslag

Van 27 t/m 31 augustus vindt in het Mandalay Bay Convention Center in Las Vegas de 23ste editie plaats van VMworld. Onze expert Alex is ter plaatse en houdt ons in dit reisverslag op de hoogte van alle highlights.

Pages

Vragen?

Onze experts helpen u graag verder!

Tel: 055-5282222
E-mail: connect@ict-partners.nl