Cyber Security Abonnementen

De meeste MKB-bedrijven hebben hun cyber security aardig op orde. U ook! Toch? Maar hackers zitten niet stil. Ze zoeken steeds nieuwe manieren om digitaal ongevraagd bij u binnen te komen. En een menselijke fout is onbedoeld zo gemaakt. Daarom biedt ICT-Partners meerdere cyberoplossingen voor MKB-ondernemers.
Antivirus oplossing

Antivirussoftware probeert computervirussen te herkennen, tegen te houden en te verwijderen. Het beschermt uw pc's, laptops en servers 24/7 tegen ransomware en virussen (malware). Onze Antivirussoftware gebruikt daarvoor twee verschillende technieken: Onderzoeken (scannen) van bestanden om te zoeken naar virussen die overeenkomen met de definities uit een lijst van bekende virussen en herkennen van ‘verdacht’ vreemd gedrag van een computerprogramma. Dit kan op een besmetting wijzen.

 

Firewall Oplossing

Een firewall is een denkbeeldige muur die al uw in- en uitgaande online informatie- en internetverkeer bewaakt en controleert. Het houdt ongewenst verkeer tegen. Een firewall staat tussen het eigen netwerk en het internet. Op basis van beveiligingsregels kan een firewall bepaald verkeer blokkeren. Een firewall werkt op de achtergrond. Als gebruiker merkt u hier niets van.

Back-up Oplossing

Een back-up is een reservekopie van bestanden, instellingen en programma’s op een server, netwerk of computer. Want waar gewerkt wordt, gebeuren grote en kleine ongelukken Een bestand wordt per ongeluk gewist of raakt beschadigd. Een computer crasht of raakt besmet met een virus. Deze kopieën maakt u dus vooraf om belangrijke gegevens veilig te stellen. Voor het geval dat de gegevens op uw server of netwerk verloren gaan of beschadigd raken. Zo kunt u altijd bij uw originele gegevens. Ook als het een keer mis gaat.

Patch Management Oplossing

Een patch is een stukje software om fouten op te lossen of verbeteringen aan te brengen in bestaande softwareprogramma’s en / of hardware. Patch management is het proces om patches op een gecontroleerde manier uit te rollen, te testen en te installeren op uw computersystemen.

Incident Response Plan

Indien u te maken krijgt met een datalek of cyberaanval, wilt u dit zo spoedig mogelijk onder controle krijgen met als doel de schade tot een minimum te beperken in zowel hersteltijd, kosten, maar ook in bijkomende schade zoals reputatieschade. Wat u daarvoor nodig heeft is eenduidig plan waarin wordt beschreven wie wat gaat doen om als zich een incident voordoet: een Incident Response Plan.

Noodplan

Heeft u een ICT noodsituatie waardoor uw bedrijfsvoering stagneert en u niet meer aan uw klanten kan leveren, dan wilt u terug kunnen vallen op een plan waarin staat beschreven wat u moet doen om de ICT-systemen zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen: een noodplan of disaster recovery plan.

ICT-Partners stelt samen met u het noodplan op aan de hand van een template waar u stap-voor-stap in meegenomen wordt. Afhankelijk van de grootte van uw organisatie is er meer tijd nodig om de stappen samen juist te doorlopen. U moet rekenen op 2 tot 3 gesprekken om tot een definitief noodplan te komen.

Meer informatie?

Wij helpen u graag verder

Met ruim 100 consultants zijn wij dagelijks bezig met het oplossen van complexe vraagstukken rondom werkplek, datacenter en beheer van uw ICT.