Eén loket voor ICT en telecom beheer

Medewerkers werken op kantoor, thuis en onderweg. Hiervoor moet de ICT goed en veilig zijn ingeregeld. Werken waar je wilt betekent ook dat de verbinding moet zijn afgestemd op de werkplek. Alleen dan weet je zeker dat je medewerker efficiënt, zorgeloos en veilig kan werken.

Eén loket

Regelmatig krijgen we de vraag of we gehele werkplek kunnen faciliteren. Dit was voor ons het uitgangspunt om vanuit ICT Partners in Apeldoorn op het gebied van connectiviteit een strategische samenwerking aan te gaan met onze partner Decom. Door deze samenwerking zijn we in staat de werkplek geheel compleet in te richten en te beheren. Telecom en ICT zijn feitelijk alleen geen afzonderlijke domeinen meer. Alles vloeit ineen. Voor onze klanten blijkt het dan ook van meerwaarde om via één loket de gehele werkplek te laten onderhouden en beheren.

Alles rondom connectiviteit

De samenwerking betekent in de praktijk dat je als klant van ICT-Partners ook via ons terecht kan voor levering en beheer van mobiele spraak en data, vaste (cloud) telefonie en integratie ervan in de ICT-omgeving. Denk ook aan het installeren van een veilige internetverbinding met de juiste bandbreedte, het inmeten, aanleggen en onderhouden van een snel wifi-netwerk. Kortom, alles rondom connectiviteit in de breedste zin.

Site survey als basis

Stel je overweegt ook de connectiviteit bij ICT-Partners onder te brengen. Dan komen er vragen boven water zoals hoe dat in de praktijk in zijn werkt gaat, wat het kost en oplevert. Voor antwoorden op deze vragen voeren de specialisten van Decom een site survey uit: een praktische inventarisatie als thermometermoment. Daarbij hanteert Decom twee zeer kenmerkende uitgangspunten:

  • Neemt de klant af wat daadwerkelijk nodig is
  • Betaalt de klant voor wat deze afneemt

Bedrijfsproces leidend

Een site survey bestaat doorgaans uit een technische schouwing en een factuurscan. De uitkomst daarvan wordt aanhouden tegen wat daadwerkelijk past bij het bedrijfsproces. Het advies dat volgt uit de site survey is de leidraad voor een weloverwogen besluit. Je krijgt een goed beeld van de huidige en optimale situatie en wat er eventueel nodig is om dit te bereiken.

Geen vingerwijzen

Mogelijk heb je het jezelf al eens afgevraagd: is het integreren van ICT en telecom iets voor mijn bedrijf. Vanuit onze visie vinden wij van wel, want kijk alleen al naar de snelle opmars van Microsoft Teams en het thuiswerken.

De voordelen laten zich eenvoudig vertalen: één aanspreekpunt, een totaaloplossing passend bij de bedrijfsvoering, het voorkomen van vingerwijzen en focus op volledige dataveiligheid.

De volgende stap

Binnenkort nemen we persoonlijk contact op om de mogelijkheden en voordelen te bespreken. Op voorhand al vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Meer informatie?

Wij helpen u graag verder

Met ruim 100 consultants zijn wij dagelijks bezig met het oplossen van complexe vraagstukken rondom werkplek, datacenter en beheer van uw ICT.