Innovatie

Dat innovatie tegenwoordig één van de belangrijkste keuzes is om te overleven, blijkt wel uit de recente faillissementen van grote, bekende traditionele merken waaronder V&D en het succes van startups als Über en Airbnb. Dat innovatie, grotendeels gedreven uit ICT, omarmd dient te worden is inmiddels eenieder duidelijk, maar binnen de meeste organisaties is dit echter niet zo gemakkelijk gezegd als gedaan.

   

Veelgehoorde innovatie-blockers

  • Te weinig kennis en overzicht van de markt (het aantal ICT-oplossingen en aanbieders is de laatste jaren verveelvoudigd).
  • Huidige ICT-infrastructuur is te complex (legacysystemen, workaround etc.), waardoor gevolgen en consequenties van een vernieuwingsslag lastig te overzien zijn.
  • Moeite om ICT-projecten goed te prioriteren en beheersen, waardoor achter de feiten aangelopen wordt.
Eerste stap: vereenvoudiging

De eerste stap die gezet dient te worden, is die van vereenvoudiging van de ICT-infrastructuur. Waarbij het langzaam uitfaseren van legacysystemen en het implementeren van eenvoudige oplossingen centraal staat, zodat u een flexibele, schaalbare omgeving realiseert, die uw business snel en optimaal kan faciliteren bij veranderende eisen en wensen vanuit de markt.

Om deze stap te kunnen zetten, heeft u inzicht nodig in de oplossingen die vandaag de dag door de markt geboden worden, zodat u een afgewogen keuze kunt maken voor de voor u best passende oplossing.  
 

Innovatiesessie

Bent u benieuwd naar trends & ontwikkelingen binnen de ICT en welke oplossingen wel/niet succesvol worden ingezet binnen uw branche? Vraag dan een innovatiesessie aan. Middels onze op-maat-gemaakte innovatiesessies brengen wij u in één dagdeel op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de ICT (versus uw branche) en laten wij u kennis maken met nieuwe oplossingen die 30-40% kosten- en beheerbesparing kunnen realiseren.

Zie voor meer info de factsheet 'Innovatiesessie'.

Uw (digitale) innovatiestrategie

Onze architecten zijn u graag van dienst bij het opstellen en implementeren van uw (digitale) innovatiestrategie of het ontwerpen van een eenvoudige ICT-infrastructuur. Doel hierbij is om zo snel mogelijk en op gecontroleerde wijze een eenvoudige, schaalbare en veilige infrastructuur neer te zetten, waardoor u in staat bent om uw business snel en optimaal te faciliteren vanwege de veranderende eisen van gebruikers, leveranciers en klanten.

   

Meer informatie?

Onze experts helpen u graag verder

Met ruim 100 consultants zijn wij dagelijks bezig met het oplossen van complexe vraagstukken rondom digitale strategie, de werkplek en het datacenter.